Vid reservation av större sällskap erbjuder vi två menyer. 4 rätter för 545 kr eller vår avsmakningsmeny på 7 rätter för 695.

Önskar ni beställa på plats kommer köksmästaren välja ut 2 förrätter & 2 varmrätter.
Observera att mindre justering kan ske beroende på säsong och tillgång till råvaror. Samma meny gäller för samtliga i sällskapet.

Vinprovning och ölprovning

Utöka kvällen med att börja med en vinprovning eller ölprovning som vi erbjuder i olika prisklasser. Provningarna hålls av våra duktiga sommelierer och dryckesansvariga.

 

Björn Frantzén rekommenderar – 545

Gougéres

Karljohansvamp, engelsk cheddar & salvia.

Gingravad & sotad lax

Arenkhakaviar, syrad fänkål, Urfa-peppar & rostad kavring.

Oxkind “48h”

Portvinsbräserad oxkind, palsternackspuré, Åkerö-äpple, kastanjer, inkokt röd steklök, flower sprouts samt velouté på karamelliserad lök.

Crème brulée med hjortron

Saltrostade Valenciamandlar

 

Björn Frantzéns avsmakning – 695

Gougéres

Karljohansvamp, engelsk cheddar & salvia.

Halstrad kammussla ”signatur”

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

Steak tartar

Lagrad Parmesan, picklad silverlök, friterad vitlök, rostade mandlar, caesaraioli & gemsallad.

Ungsbakad torsk med brynt smör- & sherryemulsion

Lardonger, persiljerot, broccoli & rostade valnötter.

Oxkind “48h”

Portvinsbräserad oxkind, palsternackspuré, Åkerö-äpple, kastanjer, inkokt röd steklök, flower sprouts samt velouté på karamelliserad lök.

Eton mess ”marängsviss”

Kompott & sorbet på fjolårets blåbär, mousse smaksatt med citrontimjan schweizisk maräng &
karamelliserad rostad råg.

Macaron

Follow us on Instagram @theflyingelk
 

The Flying Elk Presents

Izakaya

Sundays

Läs mer och boka

Stans bästa

Music Quiz

i Älghjärtat

Läs mer och boka

Dags att

Boka bord

Gör din reservation här

Boka

Meny

Mat & dryck

Här hittar ni våra menyer

Läs mer