Vid reservation av större sällskap erbjuder vi två menyer. 4 rätter för 545 kr eller vår avsmakningsmeny på 7 rätter för 695.

Önskar ni beställa på plats kommer köksmästaren välja ut 2 förrätter & 2 varmrätter.
Observera att mindre justering kan ske beroende på säsong och tillgång till råvaror. Samma meny gäller för samtliga i sällskapet.

Vinprovning och ölprovning

Utöka kvällen med att börja med en vinprovning eller ölprovning som vi erbjuder i olika prisklasser. Provningarna hålls av våra duktiga sommelier och dryckesansvariga.

 

Björn Frantzén rekommenderar – 545

Gougéres fyllda med engelsk cheddar

Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart sarawakpeppar.

Hemrökt lax med rosépeppar

Citronsmetana, forellrom & krispig gurka.

Oxkind “48h”

Portvinsbräserad oxkind, palsternackspuré, kastanjer, inkokt röd steklök, flower sprouts samt velouté på karamelliserad lök.

Crème brulée med hjortron

Saltrostade Valenciamandlar

 

Björn Frantzéns avsmakning – 695

Gougéres fyllda med engelsk cheddar

Kastanjehonung, fänkålsfrö & svart sarawakpeppar.

Halstrad kammussla ”signatur”

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

Steak tartar med rökig tomatmajonnäs & picklade senapsfrön

Krispig schalottenlök, persilja, silverlök, stekt svamp & saltgurka.

Ungsbakad hälleflundra med brynt smör- & sherryemulsion

Lardonger, persiljerot, broccoli & rostade hasselnötter.

Oxkind “48h”

Portvinsbräserad oxkind, palsternackspuré, kastanjer, inkokt röd steklök, flower sprouts samt velouté på karamelliserad lök.

Eton mess

Blåbär, citrontimjan & råg.

Macaron

Follow us on Instagram @theflyingelk
 

Vi bjuder in till

Barolomiddag

11 viner med avsmakningsmeny

Läs mer och boka

Stans bästa

Music Quiz

i Älghjärtat

Läs mer och boka

Dags att

Boka bord

Gör din reservation här

Boka

Meny

Mat & dryck

Här hittar ni våra menyer

Läs mer