Vid reservation av större sällskap erbjuder vi två menyer. 4 rätter för 545 kr eller vår avsmakningsmeny på 7 rätter för 695.

Önskar ni beställa på plats kommer köksmästaren välja ut 2 förrätter & 2 varmrätter.
Observera att mindre justering kan ske beroende på säsong och tillgång till råvaror. Samma meny gäller för samtliga i sällskapet.

Vinprovning och ölprovning

Utöka kvällen med att börja med en vinprovning eller ölprovning som vi erbjuder i olika prisklasser. Provningarna hålls av våra duktiga sommelierer och dryckesansvariga.

 

Björn Frantzén rekommenderar – 545

Gougéres

“Beer cheese” & jalapeño.

Halstrad kammussla ”signatur”

Äggröra, krispig potatis, lättrökt brynt smör, soja & färskriven tryffel.

Rostad fransk majskyckling

Friterad Hasselbackspotatis, kålsallad med “yuzunette”, rostade cashewnötter, miso-beurre blanc, shiitake, vitlöksgräs & brynt vitlöksolja.

Crème brulée

Citrongräs & kaffe.

 

Björn Frantzéns avsmakning – 695

Gougères

“Beer cheese” & jalapeño.

Pan seared scallop “signature”

Scrambled eggs, crispy potatoes, smoked brown butter,
soy & freshly grated truffle.

Steak tartar

Aged Parmesan, pickled white onion, crispy garlic,
toasted almonds, Caesar aioli & gem lettuce.

Steamed cod “Midsummer”

New potatoes, chives, trout roe, crispy rye bread,
matjes herring beurre noisette & crème of baked egg yolk & sour cream.

Roasted French corn-fed chicken

Deep fried Hasselback potato, cabbage salad
with “yuzunette”, toasted cashew nuts, miso beurre blanc,
shiitake mushrooms, garlic grass & roasted garlic oil.

Eton mess

Rhubarb parfait, strawberries, chili meringues,
candied Valencia almonds & Szechuan pepper mousse.

Chocolate truffles

Follow us on Instagram @theflyingelk
 

The Flying Elk Presents

Izakaya

Sundays

Läs mer och boka

Stans bästa

Music Quiz

i Älghjärtat

Läs mer och boka

Dags att

Boka bord

Gör din reservation här

Boka

Meny

Mat & dryck

Här hittar ni våra menyer

Läs mer