Björn Frantzéns avsmakning – 695

(Serveras endast till samtliga vid bordet)

Gougéres

Karljohansvamp, engelsk cheddar & salvia.

Halstrad kammussla ”signatur”

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

Steak tartar

Lagrad Parmesan, picklad silverlök, friterad vitlök, rostade mandlar, caesaraioli & gemsallad.

Ungsbakad skrei torsk med brynt smör- & sherryemulsion

Lardonger, persiljerot, broccoli & rostade valnötter.

Oxkind “48h”

Portvinsbräserad oxkind, palsternackspuré, Åkerö-äpple, kastanjer, inkokt röd steklök, flower sprouts samt velouté på karamelliserad lök.

Eton mess ”marängsviss”

Kompott & sorbet på fjolårets blåbär, mousse smaksatt med citrontimjan schweizisk maräng &
karamelliserad rostad råg.

Macaron

 

Vegetarisk avsmakning

Gougéres

Karljohansvamp, engelsk cheddar & salvia.

Rostad Ratte-potatis

Tryfferad äggröra med friterad potatis, soja & lättrökt brynt smör.

Sauterad svamp

Lagrad Parmesan, picklad silverlök, friterad vitlök, rostade mandlar, caesaraioli & gemsallad.

Stekt broccoli med brynt smör- & sherryemulsion

Bakad persiljerot & rostade valnötter.

”Gryta” på bakad rotselleri

Brysselkål, vild svamp, persilja samt tryffelgräddsås & hasselnötsolja.

Eton mess ”marängsviss”

Kompott & sorbet på fjolårets blåbär, mousse smaksatt med citrontimjan schweizisk maräng &
karamelliserad rostad råg.

Macaron

Follow us on Instagram @theflyingelk
 

The Flying Elk Presents

Izakaya

Sundays

Läs mer och boka

Stans bästa

Music Quiz

i Älghjärtat

Läs mer och boka

Dags att

Boka bord

Gör din reservation här

Boka

Meny

Mat & dryck

Här hittar ni våra menyer

Läs mer