SNACKS

Gougères 60

”Beer cheese” & jalapeño.

Tryffelpopcorn 65

Tryffelsalt, smör, Parmesan, torkad svart trumpetsvamp & färskriven tryffel.

Kryddiga kycklingvingar 70

Smält smör, bleu de Laqueuille & friterad persilja.

Friterade fläsksvålar 55

Lagrad svensk cheddar, torkad sherryvinäger, svartpepparemulsion & apelsinzest.

FÖRÄTTER

Pocherad kungskrabba & crudo på hälleflundra 215

Limehollandaise, syrad morot, cayennepeppar & Goa-krasse.

Smörbakad tysk vit sparris 185

Currypicklad lök, spritärtor, rostade pistagenötter & beurre blanc smaksatt med saffran.

Steak tartar 165

Lagrad Parmesan, picklad silverlök, friterad vitlök, rostade mandlar, ceasaraioli & gemsallad.

”Salade Niçoise” 190

Sotad MSC-märkt tonfisk, primörägg, variation på tomater, färska bönor samt basilikapistou & Taggiascheoliver.

Halstrad kammussla ”signatur” 195

Äggröra, krispig potatis, lättrökt brynt smör, soja & färskriven tryffel.

 

VARMRÄTTER

Ångad torsk “Janssons Frestelse” 345

Råraka, karamelliserad lök, kaviar & vitvinssås med preserverad ansjovis.

Bakat primörägg med rostad kålbuljong & grillad citronaioli 235

Stekt king oyster, sauterad vattenspenat, edamamebönor, broccoli samt crumble på lagrad ost & valnötter.

Rostad fransk majskyckling 285

Friterad Hasselbackspotatis, kålsallad med “yuzunette”, rostade cashewnötter, miso-beurre blanc, shiitake, vitlöksgräs & brynt vitlöksolja.

”Salade Niçoise” 295

Sotad MSC-märkt tonfisk, primörägg, variation på tomater, färska bönor samt basilikapistou & Taggiascheoliver.

Steak tartar 275

Lagrad Parmesan, picklad silverlök, friterad vitlök, rostade mandlar, ceasaraioli & gemsallad.
Serveras med pommes frites.

Kalvschnitzel ”Björn Frantzén” 295

Sardellsmör, grillad citron, konfiterad potatis, rödvinsky & ärtsallad.

The Calexico burger 190

Välhängd oxhögrev, bringa & talg, rostat briochebröd, ekspånsrökt cheddar, rostad paprika, grillad vårlök, chipotleglaze,
limeaioli, friterad schalottenlök & gemsallad.
(Vegetarisk med sautérad svamp)
Med pommes frites. 230

Fish & Chips “TFE” 255

Friterade torskslag, pommes frites, curryremoulad, picklade grönsaker & grillad citron.

 

DESSERTS

Eton mess ”marängsviss” 115

Kompott & sorbet på fjolårets blåbär, mousse smaksatt med citrontimjan schweizisk maräng &
karamelliserad rostad råg.

Crème brulée  85

Citrongräs & kaffe.

Sticky toffee pudding 120

Rostade hasselnötter, vaniljglass & butterscotchsås smaksatt med ingefära.

”After eight” 105

Chokladganache, myntaglass, kristalliserad mynta & Anjou-päron.

Grillad ananas 95

Svensk punsch, råsocker & stjärnanisglass.

Glass eller sorbet 40

Fråga din servitris om dagens smaker.

 

Follow us on Instagram @theflyingelk
 

The Flying Elk Presents

Izakaya

Sundays

Läs mer och boka

Stans bästa

Music Quiz

i Älghjärtat

Läs mer och boka

Dags att

Boka bord

Gör din reservation här

Boka

Meny

Mat & dryck

Här hittar ni våra menyer

Läs mer